Bouwbedrijf, aannemer Heerenveen: Constructabouw
Aangesloten bij Bouwgarant Aangesloten bij Bouwend Nederland

Vrouw in de bouw

Vrouw in de bouw

Constructabouw, groei tegen de verwachtingen in

Bijna 12 jaar geleden startte Martha Smit het bedrijf Constructabouw. Als vrouw in de bouw nam ze een ongebruikelijke stap. Het bleek een goede stap. Constructabouw doet uitstekend mee in de markt en heeft de afgelopen jaren haar sporen verdiend.

Na veel werkervaring te hebben opgebouwd in de bouw, besloot Martha Smit in 2005 haar eigen bouwbedrijf te starten. Ze was ervan overtuigd dat het anders kon, beter kon. Martha licht toe. “De bouw was zeven jaar geleden ook al een harde, ondoorzichtige markt. Naar mijn gevoel kon het creatiever en vooral duidelijker op het gebied van communicatie. Ik wou het op mijn manier doen en startte, ondanks de slechte berichten in de bouw, Constructabouw. Met een goed bouwteam om me heen durfde ik die stap wel te nemen. Het pakte goed uit al snel kregen we enkele opdrachten en dat bleef alleen maar groeien. Het is heel hard werken in deze recessietijd, maar door ons onderscheidend vermogen weet de klant ons toch te vinden. Na zeven jaar staat ons bedrijf als een huis.”

Creactief, concreet en constructief

Constructabouw staat op drie peilers: creatief, concreet en constructief. Het meedenken met de klant, een duidelijke communicatie met de klant en de basis bieden van gedegen bouwkundige oplossingen. Een vrouw aan het roer van een bouwbedrijf. Het komt niet vaak voor. Martha Smit lacht: “Men vindt het vaak bijzonder, maar ik zelf en mijn omgeving kijken er niet meer vreemd van op.: Een vrouwelijke aanpak spreekt veel mensen aan. Martha heeft het dan ook nooit als nadeel ervaren dat ze vrouw is. “Klanten reageren zeer positief en ik moet eerlijk zeggen dat ik veel steun en respect heb van mensen uit de bouwwereld. Zo’n vrouwelijke blik in de bouw werkt vernieuwend”. Zo blijkt, Constructabouw heeft in 10  jaar een mooie plek in de markt veroverd. Op naar het 15-jarig bestaan.