Bouwbedrijf, aannemer Heerenveen: Constructabouw
Aangesloten bij Bouwgarant Aangesloten bij Bouwend Nederland

Vrouw in de bouw

 

Vrouw in de bouw:  Martha Smit aan het woord.

 

 

 

Hoe ben ik er bij gekomen om een bouw- en aannemingsbedrijf te beginnen?

Martha: “Daar ben ik geleidelijk naartoe gegroeid. Vanaf mijn achttiende heb ik financiële en administratieve banen gehad. In 1996 was ik werkzaam bij een projectontwikkelingsbedrijf.  Vrij snel werd mijn takenpakket steeds uitgebreider en heb ik de kans gehad om behoorlijk door te groeien in functie.  Na ca. 6 jaar bij deze projectontwikkelaar, was het voor mij tijd voor iets anders.  Op een gegeven moment kwam er een aannemer op mijn pad die failliet ging. De werknemers kwamen op straat te staan en dat was voor mij het moment om deze jongens te benaderen en vanaf 0 een bouwbedrijf op te starten.  Deze branche past bij mij. Ik heb in 2009 keurig mijn aannemersdiploma gehaald om mijn medewerkers goed aan te kunnen sturen en mijn werk zo goed als mogelijk uit te kunnen voeren. Daarbij kun je met deze betreffende papieren, ook aansluiten bij het Keurmerk Bouwgarant. Ik wil kwaliteit leveren met garanties voor de klant.

Waar staan wij voor? En hoe word ik als vrouw in de bouwwereld gezien?

“Wij zijn een bouwbedrijf met als basis drie C’s: Creatief, Concreet en Constructief. Wij maken degelijke afspraken. Professioneel en betrouwbaar personeel is ook van groot belang.    Het is prachtig werk om, samen met een ondernemer, nieuwbouw- of uitbreidingsplannen van een bedrijf door te spreken. En ook is het bijzonder dat je betrokken wordt bij bouwplannen van particuliere klanten. De prijs/kwaliteitverhouding kunnen wij altijd onderbouwen.  Constructabouw staat voor een stuk kwaliteit en dat laten we niet los. Dat zijn weer die 3 C’s.  Sinds 2009 heb ik dat vakdiploma aannemer burgelijke en utiliteitsbouw in mijn bezit.   Nieuwe klanten vinden het soms nog bijzonder dat ze met een vrouwelijke aannemer te maken hebben en reageren enthousiast, maar mijn naaste omgeving en ikzelf staan daar helemaal niet meer bij stil.

Hoe ziet Constructabouw de toekomst?

“De afgelopen jaren waren door de crisis zwaar. Er zijn veel collega’s failliet gegaan. Iedereen begrijpt dat je geen bestaansrecht hebt, wanneer je onder kostprijs gaat werken.  Een klant heeft er niets aan dat je aan het eind van het project bent omgevallen of niet meer kunt bestaan.  Dan vervallen immers ook de garanties en dat werkt ook in hun nadeel.   Ik hoop dat mensen in de toekomst weer meer voor kwaliteit durven te kiezen, maar ook het belang van garanties en service blijven waarderen.  De prijs moet goed onderbouwd zijn en helder zijn voor de klant. Prettig werken gun ik mijn medewerkers eveneens. Plezier en harmonie!  Er kwam mij vorige week ter ore dat ik bekend sta als een sympathieke betrouwbare ondernemer en werkgever. Daar wordt ik blij van!  Daar doe ik het namelijk ook voor.  Niet alleen voor de harde pegels”.

“We zijn in 2014 naar een nieuwe locatie verhuisd.  We hebben nu de kantoren, werkplaats en opslag op één plek en dat was voorheen nog niet het geval.  Het werkt een stuk efficiënter en we hopen dat klanten nu nog sneller bij ons binnen durven te stappen dan wanneer ze bij mij aan huis, privé (waar het kantoor gevestigd was) moesten aanbellen.  Het loopt voor iedereen wat gemakkelijker binnen. Wij bieden graag een kop koffie aan en horen graag bouwplannen aan.

U kunt mij ook vinden op LinkedIn 

 

Profielfoto Martha 21.07.2016